Hur man tar reda på om någon har blockerat dig på Facebook

Om en användare blockerar dig på Facebook är hans tidslinje längre synlig för dig och hans profil visas inte i sökresultat eller i vänlistor. Du kan inte skicka meddelanden eller vänförfrågningar till någon som har blockerat dig. Eftersom Facebook får det att se ut som om användaren inte längre har ett konto på webbplatsen kan det vara svårt att ta reda på om en person har blockerat dig eller tagit bort sitt konto. Om en klient, anställd eller annan affärskontakt plötsligt har försvunnit från din vänlista avslöjar lite undersökning om du har blockerats.

1

Logga in på ditt Facebook-konto och ange sedan din webbläsares adressfält den URL som är associerad med användarens konto. Om du inte känner till webbadressen som är kopplad till användarens profil, skriv användarens för- och efternamn i Facebook-sökfältet.

2

Välj "Se fler resultat" om användarens profil inte visas i den första resultatskärmen. Klicka på "Människor" i den vänstra kolumnen och ange sedan en plats, utbildning eller arbetsplats i området som tillhandahålls, om känt, för att begränsa resultaten.

3

Logga ut från ditt Facebook-konto om användaren inte visas i sökresultaten eller om användarens konto inte laddas efter att ha navigerat till lämplig URL.

4

Starta en ny sökning efter användaren i en sökmotor. Om användaren visas i sökresultaten när du är utloggad har användaren blockerat dig.

5

Ange följande sökord i Google om användarens konto inte visas efter sökning på Facebook: facebook.

Ersätt med för- och efternamn på användaren. Om användaren har ett vanligt namn, lägg till personens hemstad eller nuvarande stad i söksträngen.

6

Öppna varje resultat i ett nytt fönster eller en ny flik. Om du hittar användarens profil i Googles sökresultat loggar du in på Facebook igen på hans kontosida. Om ett fel visas som säger att användaren inte finns eller om du omdirigeras till din profil har du blockerats.