Kan du ta bort någons nummer och har det fortfarande blockerats på iPhone?

På en iPhone som kör iOS 7 eller senare kan du äntligen blockera telefonnumret för en störande uppringare. En gång blockerad förblir telefonnumret blockerat på iPhone även efter att du har tagit bort det från dina appar för telefon, FaceTime, meddelanden eller kontakter. Du kan bekräfta dess ihållande blockerade status i Inställningar.

Blockera och ta bort en oidentifierad uppringare

Knacka på din telefon eller FaceTime-app, följt av "Senaste" för att välja ett namnlöst nummer som visas i loggen. till exempel ett avgiftsfritt nummer. I appen Meddelanden trycker du på ett meddelande från ett okänt nummer följt av "Kontakt". Tryck på “i” -ikonen bredvid uppringarens nummer och bläddra sedan ner för att trycka på “Blockera den här uppringaren” följt av “Blockera kontakt." Återgå till skärmen Senaste eller meddelanden för att radera den som ringer upp telefonnumret eller meddelandet.

Blockera och ta bort en kontakts nummer

Tryck på “Kontakter” i telefon- eller FaceTime-apparna. Leta reda på kontakten du vill blockera. Bläddra till botten av kontaktens informationsskärm för att trycka på "Blockera den här uppringaren" följt av "Blockera kontakt." Tryck sedan på "Redigera" följt av "Ta bort kontakt" för att ta bort personen från dina kontakter.

Bekräfta blockerad status

Tryck på "Inställningar" följt av "Telefon", "FaceTime" eller "Meddelanden." Tryck sedan på ”Blockerad”. Du hittar telefonnummer och kontakter som du just har blockerat och tagit bort listade som blockerade.