Hur du återställer Facebook-inställningar

Genom att justera dina Facebook-inställningar kan du uppnå en anpassad Facebook-användarupplevelse som fungerar för dig och ditt företag. Om du, efter att ha ändrat inställningarna, hittar ett överflöd av aviseringar eller brist på inlägg på din tidslinje, kan det hända att vissa finjusteringar är i ordning. Det finns ingen magisk “Återställ” -knapp som återställer alla inställningar till standard, men du kan systematiskt återställa dina sekretess- och kontoinställningar för att ändra hur Facebook hanterar din integritet, aviseringar, appar och andra funktioner du använder regelbundet.

1

Logga in på ditt Facebook-konto och klicka på kugghjulsformen i det övre högra hörnet på vilken sida som helst. Välj antingen "Kontoinställningar" eller "Sekretessinställningar" i listrutan, som båda ger dig tillgång till alla inställningar. Använd flikarna till vänster på den resulterande sidan för att återställa dina inställningar.

2

Välj fliken "Allmänt" för att göra ändringar i inställningar som ditt namn, användarnamn och nätverk, varav de flesta bara kan ändras en eller två gånger under ditt kontos livstid. Välj fliken "Säkerhet" för att aktivera eller inaktivera inställningar som inloggningsaviseringar och godkännanden, samt applösenord.

3

Använd alternativen "Sekretess", "Tidslinje och taggning" och "Blockering" för att ändra dina inställningar för hur du kan hitta på Facebook och av vem, samt hur andra kan interagera med dig. Använd “Redigera” -knapparna som visas bredvid önskade inställningar för att göra och bekräfta ändringar. Justera målväljarverktyget där det är tillgängligt för att ange hur du delar ditt innehåll och hur andra delar innehåll med dig.

4

Klicka på flikarna "Meddelanden" och "Mobil" för att återställa dina inställningar för hur Facebook meddelar dig om aktiviteter som berör dig. Med alternativet "Visa" och "Redigera" kan du göra och bekräfta eventuella ändringar. Klicka på länken "Ta bort" på sidan "Mobilinställningar" för att radera ditt mobilnummer från Facebook, inaktivera Facebook-mobiltexter. Använd fliken "Följare" för att aktivera eller inaktivera följande, så att icke-vänner kan se ditt offentliga innehåll.

5

Välj fliken "Appar" för att återställa dina inställningar för applikationer som du och andra Facebook-medlemmar använder. Klicka på "Redigera" -länkarna för att ändra inställningar för enskilda appar eller klicka på "X" för att ta bort en app helt.