Hur man blockerar någon från att kommentera på Facebook

Även om du kanske är glad för att nära vänner och familj kommenterar dina Facebook-inlägg, aktiviteter och foton kanske du inte vill att kollegor eller andra tillfälliga bekanta ska kommentera. Facebook låter dig styra informationen som du delar med vänner och andra användare. För att hindra en annan användare från att kommentera din Facebook-aktivitet, anpassar du inställningarna på sidan Sekretessinställningar.

1

Logga in på Facebook.

2

Klicka på "Konto" i huvudmenyn högst upp på din Facebook-hemsida. Klicka på "Sekretessinställningar" i rullgardinsmenyn. Detta öppnar sidan Välj dina sekretessinställningar.

3

Klicka på den blå länken "Anpassa inställningar" längst ner i avsnittet "Dela på Facebook".

4

Klicka på knappen med hänglåsikonen bredvid "Inlägg av mig." Klicka på "Anpassa" i rullgardinsmenyn.

5

Skriv namnet på personen som du vill blockera från att kommentera i inmatningsfältet under "Dölj detta från." Klicka på den blå knappen "Spara inställning". Detta hindrar den valda användaren från att kommentera alla dina inlägg, inklusive statusuppdateringar och foton.