Vad gör blockering på Tumblr?

Tumblr är ett socialt nätverk som bygger på att dela innehåll med andra, vilket gör det till ett utmärkt ställe att dela dina produkter och tjänster medan du interagerar med följare. Om du hanterar skräppost eller trakasserier kan du dock behöva blockera vissa användare. Tumblrs ignoreringsfunktion fungerar lite annorlunda än ett totalt block, men ger dig fortfarande alternativ för att förhindra att specifika användare kommunicerar med dig eller ser dina uppdateringar i deras instrumentpanel.

Vad blockering gör

Att blockera någon på Tumblr förhindrar främst att användaren kommunicerar med dig på något sätt. Han kommer inte att kunna se någonting från dig i sin instrumentpanel, och du kommer inte att se honom i din instrumentpanel. Han kommer inte heller att kunna skicka meddelanden av något slag. Om du redan följer den användaren behöver du inte följa upp honom för att detta ska träda i kraft.

Vad blockering inte gör

Blockering hindrar inte någon från att se din blogg utanför instrumentpanelen. Om någon vill se din blogg kan han fortfarande gå direkt till din bloggs URL för att se alla dina inlägg, men han kan inte interagera med dig under det blockerade användarnamnet. Att blockera någon skickar inte heller någon person till den personen om att du har blockerat honom, även om han kanske märker självständigt.

Hur man blockerar någon

För att blockera någon måste du först känna till webbadressen till hans blogg eller hans användarnamn. Besök Tumblrs sida ignorerade användare (se länk i resurser) och mata sedan in personens URL eller användarnamn i textrutan. Om du blockerar någon har du möjlighet att rapportera den personen till Tumblrs personal för missbruk, trakasserier eller skräppost. Tumblr-användare får inte heller några meddelanden om du av någon anledning väljer att rapportera dem. Du kan när som helst sluta ignorera någon person genom att klicka på "Sluta ignorera" bredvid hans namn.

Skapa privata bloggar

Om du är orolig för integritet är ett sätt att ha en blogg som endast följs av personer du godkänner att skapa en lösenordsskyddad blogg. Även om du inte kan aktivera detta för din huvudblogg kan du skapa en ytterligare blogg från instrumentpanelen och aktivera lösenordsskyddsalternativet på det sättet. Klicka på nedåtpilen bredvid din bloggs namn i det övre högra hörnet på instrumentpanelen och klicka sedan på "Skapa en ny blogg." När du har valt titeln och webbadressen väljer du "Lösenordsskydda den här bloggen" och skriv sedan in lösenordet som du vill att folk ska ange för att se din blogg.