Hur man döljer saker för vissa människor på Facebook utan att de vet

Medan Facebook kan vara en mardröm ur sekretesssynpunkt, finns det steg du kan ta för att dölja information från några av dina vänner utan att de vet det. För att göra detta måste du skapa en begränsad profil, som i grunden är en lista över vänner som har begränsad åtkomst till ditt konto. På det här sättet, om du har medarbetare eller anställda på din vänlista, kan du styra inläggen och informationen de ser från dig.

1

Logga in på Facebook. Ange ditt användarnamn och lösenord om så önskas.

2

Klicka på "Konto", "Redigera vänner" för att öppna sidan Redigera vänner.

3

Klicka på "Skapa en lista" för att öppna fönstret Skapa ny lista.

4

Välj de vänner du vill lägga till i listan och klicka på "Skapa lista".

5

Ange "Begränsad profil" som "Namn" för den nya listan och klicka på "Skapa lista" en andra gång.

6

Klicka på "Konto", "Sekretessinställningar" för att öppna sidan Sekretessinställningar.

7

Klicka på "Anpassa inställningar" för att öppna sidan Anpassa inställningar.

8

Välj "Redigera inställningar" bredvid objektet du vill dölja.

9

Välj "Anpassa" i listrutan för att öppna fönstret Anpassad sekretess.

10

Ange "Begränsad profil", namnet på din nya lista, i fältet "Göm detta från".

11

Klicka på "Spara inställning" för att stänga fönstret. Din information kommer att döljas från de personer du angav.